Årsrapport 2018 / Ungdom

Ungdom og mentorarbeid

2018 har vært et innholdsrikt år for de rundt 250 ungdommene i BKMG. Noen av høydepunktene har vært påske- og nyttårscamp i regi av Brunstad Christian Church (BCC), 16. Mai fest og tur til Vatnlian. Ungdommene samles i tillegg til ukentlige møter, hvor de får undervisning og oppbyggelse i den kristne tro ved siden av sosialt fellesskap. Det har som tidligere år vært stort fokus på mentorarbeidet, etter initiativ fra BCC sentralt. Målet med mentoropplæringen er at ungdom skal oppleve et trygt og inkluderende ungdomsmiljø.

Trosopplæring/konfirmasjon 

Fra Januar til mai deltok 21 gutter og jenter i tidlig ungdomsalder i menighetens trosopplæring. En gang i uken møttes ungdommene for å lære om menighetens trosgrunnlag, samt diskutere og belyse relevante temaer fra bibelen. Trosopplæringen ble avsluttet i mai med en fest for venner, familie og menighet, med disse ungdommene som midtpunkt. 

16.Mai

Det har blitt en tradisjon å ha en fest 16. mai for ungdommen i Grenland. Rundt 200 ungdom var samlet på Risøya i Langesundsfjorden denne kvelden, til et rusfritt arrangement med grilling, kristen forkynnelse, underholdning og god stemning. De som går i syvende klasse og skal bli en del av ungdomsgruppa neste høst, ble også ønsket velkommen denne kvelden.

U-18 tur til Vatnlian 

I oktober hadde ungdommen under 18 år i tillegg til mentorer en høsttur til vårt fantastiske samlingssted  Vatnelian i Kviteseid. En tur som denne gir en fin anledning for mentorene til å bli enda bedre kjent med ungdomsgruppa, i tillegg til de ukentlige ungdomsmøtene. Det ble arrangert en fjelltur med diverse aktiviteter underveis, og samlingsstund på kvelden.

Ifront samling

En gang i måneden blir tv programmet Ifront sendt på Brunstad tv. Programmet tar for seg aktuelle temaer og situasjoner man som kristen møter i hverdagen. Ungdommen samles for å jobbe med de ulike temaene som blir tatt opp i sendingen. Det blir arbeidet i grupper hvor mentorer og ungdommer under 18 år diskuterer og løser oppgaver.

Les mer om Ifront-konseptet her: bcc.no

Historiens første Romjulscamp på Brunstad

Etter flere års suksess med å arrangere påskecamp for ungdom i BCC, ble det for første gang (i historien) arrangert romjulscamp på Brunstad i 2018. Romjulscampen er et kristent, rusfritt ungdomsarrangement i regi av BCC (Hovedarrangør) og Brunstad Ungdomsklubb (Medarrangør), og er for ungdommer som deler BCC sitt trosgrunnlag. De aller fleste ungdommene i alderen 13 – 18 år deltok fra BKM Grenland.

gBoTXYlw

Les mer om Romjulscampen på bcc.no, eller om Brunstad Ungdomsklubb her.